fbpx

Amennyiben helicobacter pylori bakteriális fertőzésben szenved vagy a baktérium által okozott gyomorfájdalmakkal küzd, biztosan érdekelni fogja a – Chios masticha természetes termék, amelyet természetes helicobakter gyilkosnak is neveznek (a New England journal of medicine tudományos folyóirat tanulmánya szerint). Ebben a cikkben megismerkedünk ezzel a termékkel és annak hatásaival a helicobakter és a gyomorfekély elleni küzdelemben.

[cml_media_alt id='294']masticha helicobacter[/cml_media_alt]

Mi a Kioszi Masticha?

A Kioszi masticha egy értékes gyanta, amelyet a Masztix pisztácia nevű fából nyernek, amely kizárólag Kioszi szigetének déli részén nő. Évszázadokon keresztül több száz család találkozik rendszeresen augusztus végén, hogy együtt gyűjtse be, és sajátkezűleg tisztítsa meg minden cseppjét ennek a gyógyító gyantának.

A Chios masticha használatának lehetőségei igen gazdagok. Már az ősidőkben használták a nyers masticha cseppeket, mint az első természetes rágógumit. Erős antibakteriális és antiszeptikus hatása miatt a Kioszi mastichát a szájüreg megbetegedéseire, különböző gyomorpanaszok, például gyomorfekély és emésztési zavarok gyógyítására írták fel. A kristályok megőrlésével masticha por készíthető, melyből masticha kapszulák készülnek az egyszerűbb használat érdekében. Itt kell megemlíteni, hogy a masticha kizárólag természetes termék, és szükséges elkerülni a mesterséges vagy kémiai beavatkozást a gyógyszer előállítása során.

[cml_media_alt id='338']Masticha ár[/cml_media_alt]

 

A masticha hatásai

A Kioszi masticha hatásköre viszonylag széles, mégis nagyon effektív. Kedvező hatás tapasztalható, különböző gyomor- és érrendszeri- vagy bőrbetegségben szenvedő páciensek esetén. A masticha terápiás hatásainak bizonyítására számos tudományos tanulmányt és kutatást végeztek. Példaként bemutatunk egy konkrét kutatást a nyombélfekélyről, mely a masticha.hu weboldal is ismertet:

“A tanulmányban 38 önkéntes vett részt, akiknél nyombélfekélyt diagnosztizáltak. A chios masticha hatásának bizonyítása érdekében, az önkénteseket két csoportra osztották: az első csoport 1 gramm mastichát fogyasztott két héten át, a másik csoport azonos mennyiségű placebót. Két hét elteltével minden önkéntes endoszkópos vizsgálaton esett át a fekély állapotának értékelése céljából. Az eredmények azt mutatták, hogy az első csoportban, amely fogyasztotta a mastichát, a páciensek 80% -ánál a klinikai tünetek enyhültek, és a páciensek 70% -ánál a nyombélfekély tényleges gyógyulását mutatta az endoszkópos vizsgálat. Következésképpen a klinikai vizsgálat egyértelműen javasolja a mastichát, mint hatékony gyógymódot a fekélybetegségek súlyosságának enyhítésére és gyógykezelésére. Egy másik fontos következtetést is levontak a vizsgálat során, a mastichának nem volt semmilyen mellékhatása.”

Ez csak egy példája annak, hogy a masticha bizonyítottan a pozitív hatású a gyomorbetegségek elleni küzdelemben, amelyeket nagymértékben a helicobacter pylori baktérium okoz, ezért ajánlott a mastichát már a helicobakter fertőzés korai szakaszában használni, vagy akár más gyomorproblémák esetén, mint például gyomorégés, puffadás, rossz emésztés.

Masticha - termesztés és betakarítás

Masticha mint gyógymód

Érdekes, hogy a tudományosan bizonyított gyógyhatása ellenére a Kioszi masticha még mindig nem tartozik az általánosan elfogadott gyógymódok közé. Az utóbbi években azonban a masticha egyre szélesebb körben elterjedt, és elfogadott alternatív gyógykezelési móddá válik a bélrendszer számos betegségének gyógyításánál. A következő betegségek esetén javasoljuk a chios masticha használatát:

  • helicobacter pylori fertőzés
  • rossz emésztés
  • gyomorégés
  • gyomorfájdalom

A masticha készítmények bizonyos fajtái tartalmaznak probiotikumokat is, így alkalmasak megelőző gyógymódnak is. A masticha megfizethető gyógyszer, amely számos betegség esetén hatékony.

A helicobakter elleni harc – melyik mastichát válasszuk?

A chios masticha ma megtalálható kapszula formájában, vagy nyers kristályok és rágógumi formájában, amely, erős antibakteriális hatásának köszönhetően elsősorban a szájüregben veszi fel a harcot a baktériumok (pl. helicobacter pylori), valamint a fogszuvasodás ellen.

A masticha rágása a helicobacter pylori fertőzés elleni küzdelemben kiegészítő terápiaként ajánlott. Azonban ennél a fertőzésnél a rágás önmagában nem elegendő, szükséges belsőleg is használni a port, kapszula formájában. Ez biztosítja a hatóanyagok felszabadulását és azonnali hatását közvetlenül a gyomorban és a belekben.

A masticha hatásának fokozása érdekében javasoljuk minőségi probiotikumok használatát is. Érdemes megem líteni a Saccharomyces boulardii probiotikus élesztőgombát, melyet a gasztroenterológusok írnak fel, mint erős és hatékony segítséget a gyomorés bélrendszeri megbetegedések kezelésére. Jelenleg a piacon az egyetlen olyan termék, amely egyesíti a kioszi masticha és ezen ritka probiotikum gyógyító hatásait, a Masticha Active. Amennyiben helicobakter fertőzéssel küzd, és természetes gyógymódot keres, e két hatóanyag kombinációja a legjobb választás.

Masticha Active

 

 

 

 

 

Használt erőforrások:


 

3 thoughts on “Masticha – a helicobakter gyilkos”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.