fbpx

A helicobakter fertőzés természetes kezelése

A helicobacter pylori egy gyomor baktérium, amely sok emésztési és gyomorproblémát okoz. A gyomor ilyen baktériummal való fertőzésének gyógyítása általában antibiotikumok és proton-pumpa gátlók (gyomornedvtermelést gátló szerek) kombinációjával történik. Ez jellemzően erős gyógyszerek hármas- vagy négyes kombinációját jelenti. Az ilyen kezelés problémája a gyógyszerek negatív mellékhatása– a túlzott mértékű vese- és májigénybevétel, bél mikroflórájának megbontása, melyet probiotikumok által kell helyrehozni. Ezen okok miatt az emberek egyre inkább a természetes, emberi szervezethez barátságos gyógymódokhoz fordulnak.

A helicobakter fertőzés legyőzésének több természetes módja van. Ebben a cikkben bemutatjuk Önnek a leggyakoribbakat. Ezek közé tartozik a:

  • kolloid ezüst
  • aloe vera
  • acidofilusz tej
  • brokkoli
  • probiotikumok
  • masticha

Természetes gyógymódok a helicobakter eltávolítására

Kolloid ezüst

A kolloid ezüst egy ezüst nanorészecskéket tartalmazó oldat, amely antibakteriális hatást fejt ki és elsősorban a szervezet megtisztítására használják. Ez az oldat belső használatra is szolgál, ezért antibakteriális hatását a helicobacter pylori ellen képes közvetlenül a gyomorban kifejteni. Kolloid ezüst használata esetén azonban fennáll a Herxheimer-reakció veszélye, amely a szervezet gyulladásos reakciója a mikroorganizmusok (baktériumok) tömeges pusztulása miatt. Leggyakrabban a kolloid ezüst antibiotikumokkal való kombinálása esetén jelenik meg. Oda kell figyelni a túladagolás lehetőségére is, mely súlyos egészségügyi problémákat, például vese károsodást idézhet elő.

Aloe vera

Az Aloe vera egy olyan növény, amely kedvező hatással van a szervezetre. A különféle aloe vera készítmények rendkívül népszerűvé váltak az utóbbi időben. Az aloe vera a gyomorban segít regenerálni a gyomornyálkahártyát, szabályozni a gyomor pH értékét és elpusztítani a baktériumokat – többek között a helicobacter pylori-t is.

Acidofilusz tej

Az acidofilusz tejet savanyítással nyerik. Nagy mennyiségű Lactobacillus acidophilust kultúrát tartalmaz, ami hozzájárul a gasztrointesztinális mikroflóra kialakulásához. Az acidofilusz tej számos enzimet és B-vitamint termel, ezért kedvező antimikrobiális hatást fejtsen ki a gyomorban.

Brokkoli

A brokkoli szulforafánt tartalmaz, amely antibakteriális hatásáról ismert. Jó hatással van a gyomorban a helicobacter pylori baktériumok számának csökkentésére. Ezen kívül a brokkoli különféle enzimeket termel, amelyek védik a gyomor nyálkahártyáját. A hatóanyagok aránya miatt, kívánt hatás eléréséhez azonban, napi 1,5 kg nyers brokkolit kellene fogyasztani a helicobacter fertőzés felszámolása érdekében.

Probiotikumok

A probiotikumok élő mikroorganizmusok, amelyek segítenek javítani a bél mikroflórájának állapotát. A tudományos beszámolók szerint ezek a mikroorganizmusok nem képesek eltávolítani gyomorból a nemkívánatos patogént (helicobacter pylori), de gátolják szaporodásukat és enyhítik a gyomorhurutot. Ennek köszönhetően a probiotikumok alkalmasak a gyomorbetegségek megelőzésére is.

Masticha – a pozitív eredményeket megerősítik a tudományos tanulmányok

A Kioszról származó masticha egy természetes termék, amelyet a Pistacia Lentiscus fa gyantájából nyernek. Tucatnyi hatóanyagot tartalmaz, amelyek antibakteriális, antiszeptikus és antimikotikus hatással rendelkeznek. Meglepő módon a masticha kapszulák hatásosnak bizonyulnak a helicobacter pylori fertőzés és az emésztőrendszeri megbetegedések által érintett pácienseknél, amiről sok tudományos tanulmány számol be, valamint a kioszi masticha felhasználok előnyös tapasztalatai.

Mely természetes gyógymódot válasszuk?

Az egyes termékek összetételének áttekintése azt sugallja, hogy egy bizonyos mértékig mindegyik előnyös az egészségmegőrzés szempontjából. Hatékonyságuk a hericobacter pylori baktérium ellen azonban változó. Míg a fent említett készítmények egy része közvetlenül a helicobakter ellen hat, mások csupán perifériás, megelőző vagy elégtelen hatásúak.

Ha tanácsot szeretnénk adni a helicobakter fertőzés eradikációjának bizonyított és kellően hatékony természetes módját illetően, akkor mindenképpen a termékkel kapcsolatos előnyös tapasztalatokat és a termék hatékonyságát vennénk alapul. Ezen kritériumok figyelembe vételével, az összehasonlítás alapján úgy tűnik, hogy a Chios masticha a legésszerűbb választás,mert közvetlenül a helicobakter és a gyomorproblémákkal szemben fejti ki hatását és probiotikumokkal kombinálva, megelőző hatású, így védi a szervezetet a helicobakterrel való újrafertőződéstől.

Használt erőforrások:
The effect of mastic gum on Helicobacter pylori: A randomized pilot study
Autor: George Giannakopoulos

Fourth-generation quinolones in the treatment of Helicobacter pylori infection: A meta-analysis.

Treatment of Helicobacter pylori infection: meeting the challenge of antimicrobial resistance 
Autor: Vasilios Papastergiou

Green Synthesis of Silver Nanoparticles: Structural Features and In Vivoand In Vitro Therapeutic Effects against Helicobacter pylori Induced Gastritis, Autor: Muhammad Amin


 

3 thoughts on “A helicobakter fertőzés természetes kezelése”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.