fbpx

Rólunk

A Helicobacterpylori.hu egy olyan információs portál, amely a szakma és a nyilvánosság tájékoztatására szolgál a helicobacter pylori fertőzés legújabb kutatásairól és ismereteiről. Az információ a megosztása és a neves orvosok és tudósok tudományos tanulmányai alapján történik az orvostudomány, a biológia és a farmakológia területén. A tudósok nevének listáját és az ezen az oldalon található cikkekben található technikai tanulmányokat az alábbi táblázat tartalmazza.

Honlapunkon megismerheti a HP fertőzés leggyakoribb tüneteit, a helicobacter tesztelésének és kezelésének jelenlegi lehetőségeit, valamint az étkezési és megelőzési javaslatokat.

Kérdése van vagy tanácsot igényel?

Ha gyomorbetegségben szenved vagy ha diagnosztizálták Önnél a helikobaktériumot, és kérdése van a kezeléssel kapcsolatban, ha szüksége van étkezési tanácsra, vagy ha bármilyen más kérdése van, kérjük, forduljon hozzánk.

A cikkek szakértői garanciái

A honlapunkon megtalálható cikkek írásakor közzétett tanulmányokból és szakmai interjúkból indulunk ki. A források listája a cikkek végén található. A leggyakrabban idézett szerzők:

David Y Graham, M.D., M.A.C.G. – olyan orvos, aki híres a gasztroenterológiai kutatásairól. Jelenleg Michael E. DeBakey VA Orvostudományi Központban, valamint a Houston-i Orvosi Egyetem tanáraként dolgozik. Legfontosabb tanulmányai közé tartozik a HP fertőzés peptikus fekélyre és gyomorrákra gyakorolt hatásainak vizsgálata (tanulmány). A helicobacter pylori egyik legértékesebb és legelismertebb tudományos szerzője.

 

Saurabh Kumar Patel – Tudósként dolgozik a Banaras Hindu Egyetemen. Tudományos gyakorlatában a Helicobacter pylori fertőzés vizsgálata mellett részt vett például a szalmonellózis és a gyomor-bélrendszer egyéb betegségeinek kutatásában.

 

 

Ana Isabel Lopeskutatói karrierje a Portugáliában élő baktériumokra összpontosító HP baktériumok vizsgálatára összpontosított – főként a gyermekek körében bekövetkező előfordulása, az antibiotikumokkal szembeni rezisztencia és hasonló témák. A Crohn-betegség kutatásával foglalkozik.

 

Vasilios Papastergiou – jelenleg az athéni Konstantopoulio Kórházban dolgozik. Tudományos munkája a történelemre és a jelenlegi helikobacter kezelésre fókuszál munkát találjuk. Legfontosabb munkájához az antibiotikum-rezisztencia korában (tanulmány) a helikobaktériumok kezelésének lehetőségeit vizsgáljuk. Emellett a C-hepatitisz kutatásokkal foglalkozik.

 

Farhad Huwez kidolgozott egy tudományos tanulmányt, amely megvizsgálja a mastitis lehetséges hatását a gyomorfekély kezelésében.

 

 

 

Massimo RuggeProfesszoraként dolgozik a Padova Egyetemen. Részt vesz a patológia – a betegségek kialakulása és az onkológia területén. Az emésztőrendszerhez és a májhoz kapcsolódó betegségekre specializálódott.

 

 

PROF. PIERO PORTINCASA – a Bari Egyetemen jelenleg aktív professzor és tudós. A tudományos karrierje során végzett tanulmányok száma megmutatja tevékenységét és buzgóságát. Tudományos munkáinak listáját itt találja: https://www.researchgate.net/profile/Piero_Portincasa

 

Gyakran használt források:

US National Library of MedicineNational Institutes of Health
The New England journal of medicine
Springer
Wiley online library
Science direct 
Italian ministry of health 
Korea science 
American society for microbiology 
Research gate 
Semantic scholar 
Liebertpub

Healthline

 

Lépjen kapcsolatba velünk