fbpx

[cml_media_alt id='281']žalúdočné problémy[/cml_media_alt]A helicobacter fertőzést legsikeresebben  a korai stádiumában gyógyítható! Figyelje a testét és leplezze le időben a jelenlétét.

A helicobacter pylori baktérium ellen a legjobb már a fertőzés kezdeti szakaszában fellépni. Amennyiben ez a baktérium elszaporodik a szervezetében, vagy néhány évig kezelés nélkül lappang, komoly egészségügyi nehézségekhez vezethet.

A leggyakoribb problémák, melyeket a helicobacter pylori baktérium elszaporodása okoz a betegség kezdeti szakaszában a következőek :

  • gyomorégés
  • gyomorfájdalom
  • gyomorgyulladás

Ha a baktérium kezeletlen, a betegség kiterjedése és súlyossága gyors sebességgel növekedhet a következő években és a növekvő életkorral párhuzamosan a fel nem fedezett baktérium komoly problémákhoz vezethet – fájdalmas gyomorgyulladáshoz, veszélyes gyomorfekélyhez, és nem utolsó sorban az egyik legagresszívabb rákfajtához, a gyomorrákhoz.

A fertőzés kigyógyítására az esély a betegség kezdeti szakaszában a legnagyobb

A helicobacter baktérium kezdeti szakaszban történő leleplezése nagy esélyt nyújt annak antibiotikumos kezelés nélküli teljes mértékű kiirtására. A legnagyobb probléma ezzel az, hogy a helicobacter pylori a kezdeti szakaszban szinte alig felismerhető. Az emberek többsége a kezdeti szakaszban nem is sejti, hogy  helikobakter baktériummal fertőzött, mely a gyomrában épp szaporodásnak indult. Néhányan emésztési nehézséget tapasztalnak alkalmankénti felfúvódással, görcsöt vagy étkezés utáni diszkomfort érzését. Ezeket a tüneteket viszont más okokra vezetik vissza : “túl sokat ettem”, “ma nagyon gyorsan ettem”, “nem volt sok időm ebédelni, biztos nem rágtam meg eléggé az ételt”, “rosszul választottam, nem illettek a fogások egymáshoz” és így tovább. Biztosan találkoztak már ezekkel a kifogásokkal.

Megvizsgáltuk Önöknek, melyek azok a leggyakoribb tünetek, melyeket a kesőbb helicobacterrel diagnosztizált páciensek tapasztaltak.

Hogy ismerem fel a helikobakter tüneteit?

helikobakter_priznaky

A helikobakter pylori baktérium által okozott fertőzés elsődleges indikátorai közé a következő tünetek sorolhatók:

  • folytonos éhségérzet
  • falánkság
  • állandó evési késztetés.

Ezek az első tünetek, melyeket már Ön is megfigyelhet a testén. Amennyiben ezek a tünetek jelentkeznek Önnél is, valószínűleg a helikobakter pylori baktérium áldozatává vált. Az elsődleges tünetek felfedezéséhez viszont szükséges, hogy tisztában legyen a teste működésével, ismerje a saját testét, észlelje annak minden változását, ugyanis ezen tüneteket csak a betegek nagyon kicsi százaléka vesz észre.

Amikor a h.pylori baktérium megtelepszik a gyomorfalon, növekedésnek és szaporodásnak indul, további tünetek jelentkeznek. A páciensek gyomorfájdalomról számolnak be, mely éhgyomorra jelentkezik, elsősorban reggel, de napközben is és étkezés után azonnal megszűnik. Másoknál épp ellenkezőleg étkezés után nehéz gyomor érzést tapasztalnak. Gyakori tünet a helicobacter fertőzés esetén az étvágytalanság, néha a fogyás, gyomorégés. A páciensek beszámoltak még megmagyarázhatatlan köhögésről is, légszomjról, dadogásról, melyek hónapokig tartanak nyilvánvaló ok nélkül.

Ismerősnek tűnnek ezek a tünetek? Ha a tünetek hosszabb ideje, akár pár hete is tartanak és megkeserítik a mindennapjait, itt a legfőbb ideje a fertőzés jelenlétét leleplező diagnosztikának alávetnie magát.

Elsődleges tünetek a gyermekek esetében

A helicobacter fertőzés legrizikósabb korcsoportja az 50 évet meghaladó korosztály, ennek ellenére a fertőzés az alacsonyabb életkorúakra és a gyerekekre is veszélyes lehet. Helicobacter fertőzés már előfordult csecsemőknél is. A fertőzés forrása itt az édesanya volt, aki nem volt tisztában azzal, hogy hordozó, és a nyálával megfertőzte az újszülött kisbabáját. A gyerekek elsősorban gyomorfájdalomra és gyomorgörcsökre szoktak panaszkodni. Kísérő tünet még a sápadtság és a gyengeség.

Mit tegyek, ha a helicobacter pylori tüneteit tapasztalom magamon?

A helicobacter diagnosztikájának több módja is ismert. A fertőzés leleplezésének legegyszerűbb és leggyorsabb metódusa az házi helicobacter teszt elvégzése, mely bebizonyíthatja a baktérium jelenlétét a szervezetben, vagy épp ellenkezőleg, megerősítheti annak hiányát.

A teszt otthon is elvégezhető, széklet minta szükséges hozzá és kiértékelése nem tart tovább fél óránál. Gyerekek esetén nem invazív lehelet-teszt elvégzése javasolt.  A következő diagnosztikai módszer a gasztroenterológus által elvégzett szondás vizsgálat.

A felsorolt tesztfajták felfedik a baktérium jelenlétét az Ön szervezetében.  Amennyiben helikobakterrel fertőzött, azonnali kezelésre van szüksége. Innetől már csak Önön múlik, melyik kezelési irányvonalat követi majd. Önön múlik, hogy az antibiotikumos vagy a gyógyszer nélküli – természetes kezelést választja.

 

A helicobacter kezelésének különböző fajtáiról itt olvashat többet Milyen gyógyszereket ír fel Önnek helicobakter fertőzésre az orvos, és ezek gyakran miért hatástalanok?

helikobakter_teszt

 

Hiószi Masticha – a természetes helikobakter gyilkos

Masticha Active

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.